Μαλαγουζιά από υπερώριμα σταφύλια
Μαλαγουζιά από υπερώριμα σταφύλια
Χαρακτηριστικά
Σταφύλια της ποικιλίας Μαλαγουζιά αφήνονται να υπερωριμάσουν πάνω στα κλήματα μόνο τις χρονιές που το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Γλευκοποιούνται και οινοποιούνται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, όπου και παλαιώνουν για τρία χρόνια. Η ζύμωση είναι αργή και ολοκληρώνεται μήνες μετά.
Έχει σκούρο χρυσαφί χρώμα και αρωματική «μύτη» με χαρακτήρες από λευκόσαρκα φρούτα, όπως ροδάκινο, αχλάδι και μάνγκο.
Η μεγάλη λιπαρότητα του στόματος συμβαδίζει με ένα γλυκό υπόβαθρο και την πολύ καλή οξύτητα.
Σερβίρεται κρύο, στους 6 °C.