Ανοιχτές Πόρτες 2018 στο Κτήμα Γεροβασιλείου

23 Μάιος. 2018
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Μαΐου 2018, το Κτήμα Γεροβασιλείου ανοίγει τις πόρτες του για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές και παράλληλες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Με μεγάλη χαρά περιμένουμε και φέτος, για 14η συνεχή χρονιά, όλους τους φίλους του αμπελιού και του κρασιού, παλιούς και νέους, μικρούς και μεγάλους, στο Κτήμα μας για να γιορτάσουμε μαζί τις Ανοιχτές Πόρτες.
 

Σάββατο 26.05.18
Ωράριο 11:00-19:00
Παράλληλη εκδήλωση στις 12:00: «Από Στόμα σε Στόμα: Τραγουδιστά»
Παρουσίαση της νέας έκδοσης.

Κυριακή 27.05.18
Ωράριο 11:00-19:00
Παράλληλη εκδήλωση στις 12:00: «Ο κόσμος ανάποδα», από την ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ
Η νέα μουσικοθεατρική παράσταση της ομάδας Κοπέρνικος. Διαδραστικό παιχνίδι, χορός και μουσική ξεσηκώνουν μικρούς και μεγάλους!
 
Κατά τη διάρκεια του διημέρου

  • Ξεναγήσεις
  • Γευστικές δοκιμές
  • Bazaar βιβλίων και αντικειμένων για το αμπέλι, το κρασί, το φαγητό, τον πολιτισμό.
  • “Bring your own bottle”: απολαύστε το γεύμα σας σε μία από τις ταβέρνες της Επανομής με κρασί αγορασμένο από το Κτήμα.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων:
 
Σάββατο 26.05.18, 12:00
«Από Στόμα σε Στόμα: Τραγουδιστά»
 
Μία πρώτη προσέγγιση της μουσικής παράδοσης της Επανομής:
«Γεωγραφικά, πολιτισμικά και μουσικά μεταξύ δύο πόλων, αυτών της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης. Ένας μουσικός ορίζοντας με πολύ βαθιές καταβολές, αλλά και με αναγνωρίσιμο αισθητικό προσανατολισμό».

 

Για την έκδοση θα μιλήσουν ο Θανάσης Σακκάς (δάσκαλος) και ο Γιώργος Κοκκώνης (μουσικολόγος, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου).

Παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια της περιοχής θα παρουσιαστούν από τη χορωδία του ΚΑΠΗ Επανομής, υπό τη διεύθυνση του μουσικοδιδάσκαλου Βαγγέλη Νάνου, και από τη χορωδία του Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Επανομής, υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Καλεμκερίδου (πτυχιούχο Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ). Οι μαθητές της μουσικής σχολής ΚΙΘΑΡΙΣ της Ρούλας Τζίνα, θα παρουσιάσουν μια νέα εκδοχή της μουσικής παράδοσης της Επανομής.  

 

Κυριακή 27.05.18, 12:00
«Ο κόσμος ανάποδα», από την ομάδα Κοπέρνικος
 
H καλλιτεχνική ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, γνωστή στο κοινό για τις ποιοτικές της παραστάσεις για παιδιά, μετά από 4 παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ταξιδεύει την μουσική - θεατρική παράσταση «Ο Κόσμος Ανάποδα» στο Κτήμα Γεροβασιλείου.


Σε κείμενο πρωτότυπο και με το γνωστό ανατρεπτικό χιούμορ των δύο φορές βραβευμένων με Κρατικό Βραβείο συγγραφέων Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη, με την ευρηματική σκηνοθεσία του Γκάυ Στεφάνου, με χορογραφίες του πολυτάλαντου Θάνου Δασκαλόπουλου και με ζωντανή μουσική, η Ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ υπογράφει για άλλη μια φορά ένα μοναδικό απολαυστικό θέαμα για όλη την οικογένεια, με την ποιότητα και τον σεβασμό που διακρίνει κάθε δουλειά της.
 
Η ιστορία
 
Ένας λάθος υπολογισμός  φέρνει  δύο περίεργους αλλά αξιαγάπητους χαρακτήρες, τον «αφελή» Λουδοβίκο και τον «ξερόλα» Φρειδερίκο, ανάμεσα στους θεατές μιας μουσικοθεατρικής παιδικής παράστασης. Με το ιδιαίτερο ταμπεραμέντο  τους, οι δύο πρωταγωνιστές προκαλούν αλλεπάλληλες γκάφες και παρεξηγήσεις που οδηγούν σιγά σιγά την παράσταση σε μια ανεξέλεγκτη πορεία! Μπορεί η ξακουστή Μάγισσα Σκουποξυλάνθη να βοηθήσει τον Φρειδερίκο να εξαφανίσει τον Λουδοβίκο; Τι μαγειρεύουν οι κανίβαλοι Κάμα Τούμπα παρέα με τον Μπομπ τον Χαμαιλέοντα; Χωράει μια φάλαινα σε μια θεατρική σκηνή; Και ποιος θα τολμήσει άραγε να πει στους άγριους Πειρατές της Τσιχλόφουσκας ότι «Όλα είναι Μουσική»; 

Η νέα παράσταση της Ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, βασισμένη στο ομώνυμο παιδικό cd «Ο Κόσμος Ανάποδα» αλλά και σε ανέκδοτο υλικό των δύο δημιουργών της, ανεβαίνει από μια εντυπωσιακή ομάδα ηθοποιών, τραγουδιστών και μουσικών. Οι συντελεστές της παράστασης συνδυάζουν με μαεστρία το ταλέντο τους και, με έντονο διαδραστικό παιχνίδι, απολαυστικούς χιουμοριστικούς διαλόγους και πολύ χορό, ξεσηκώνουν τους μικρούς και μεγάλους θεατές της παράστασης και τους πείθουν να γυρίσουν όλοι μαζί …τον Κόσμο Ανάποδα!
 
Κείμενα-Στίχοι: Έμη Σίνη
Μουσική-Ενορχήστρωση: Άγγελος Αγγέλου
Σκηνοθεσία: Γκάυ Στεφάνου
Επιμέλεια κίνησης-Χορευτικά: Θάνος Δασκαλόπουλος
Σκηνική επιμέλεια: Ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ
Οργάνωση Παραγωγής: Ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ & Μαρία Ξυδάκη
 
Πρωταγωνιστούν: Ορέστης Τζιόβας, Γιάννης Δρακόπουλος
 
Τραγούδι: Τίμος Δασκαλόπουλος, Μαρία Παπαγεωργίου, Παντελής Ραβδάς
Πιάνο: Άγγελος Αγγέλου
Κλαρινέτο: Μαρίνος Γαλατσινός
Βιολί: Διονύσης Βερβιτσιώτης
Κοντραμπάσο: Δημήτρης Τσεκούρας
 

https://el-gr.facebook.com/omadakopernikos/