«Υπάρχει το Σύμπαν, η Μουσική και το Φως της Σελήνης χωρίς τον Άνθρωπο;» στις Αμπελοφιλοσοφίες, στο pod.gr

10 Μάιος. 2021
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Στο πέμπτο επεισόδιο του podcast «Αμπελοφιλοσοφίες» ακούμε τον αστρονόμο Γιάννη Σειραδάκη, που δυστυχώς έφυγε πέρυσι από τη ζωή. Το 2015 μίλησε στο Κτήμα Γεροβασιλείου για το σύμπαν, τη μουσική, τη σελήνη και τη σχέση τους με τον άνθρωπο, τη σχετικότητα των εννοιών και το μυστήριο της μαύρης τρύπας. «Οι επιστημονικές θεωρίες πρέπει να ζουν επικίνδυνα, αλλιώς δεν είναι επιστημονικές, είχε πει ο φιλόσοφος Καρλ Πόπερ».

                                                                           ''''                                                                        

Ο Γιάννης-Χιου Σειραδάκης (Χανιά, 5 Μαρτίου 1948 – Θεσσαλονίκη, 3 Μαΐου 2020) ήταν ομότιμος καθηγητής Αστροφυσικής του ΑΠΘ. Καθηγητής και ερευνητής, διευθυντής του Εργαστηρίου Αστρονομίας του ΑΠΘ, ιδρυτικό μέλος της ομάδας Pulsar Science in Europe (PULSE) , η οποία το 2005 τιμήθηκε με το υψηλότερο βραβείο Descartes της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπήρξε μέλος της διεθνούς ερευνητικής ομάδας Antikythera Mechanism Research Project (AMRP) και θεωρείται από τους πλέον ειδικούς διεθνώς

Καλλιεργημένος, ευγενής, χαρισματικός και δοτικός. Είχαμε την τιμή να τον φιλοξενήσουμε στο Κτήμα Γεροβασιλείου σε δύο ομιλίες του. 

Καλή ακρόαση!