Τα Museum Collection στο eshop του Κτήματος

4 Δεκ. 2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η σειρά των συλλεκτικών κρασιών Museum collection ανεβαίνει στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενόψει των γιορτών, και για όσο διάστημα το Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου παραμένει κλειστό, για να δώσει μια ξεχωριστή νότα στο τραπέζι και στα δώρα σας.

Μετά από πολλαπλές γευστικές δοκιμές, ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου επιλέγει τα δρύινα βαρέλια με τη βέλτιστη ωρίμαση και τα καλύτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, για να δημιουργήσει δύο συλλεκτικά κρασιά με πολύπλοκα αρώματα και μεγάλη διάρκεια στο χρόνο.

Museum Collection Λευκό
Το Museum Collection Λευκό είναι ένας συνδυασμός των πέντε λευκών ποικιλιών του Κτήματος, Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Chardonnay, Sauvignon Blanc και Viognier. Έχει λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα και χαρακτηρίζεται από αρώματα μελιού, ανανά, πεπονιού, passion fruit με νύξεις βουτύρου και ξηρών καρπών. Στόμα γεμάτο, πληθωρικό, με τραγανή επίγευση και μεγάλη αρωματική διάρκεια.
Απολαμβάνεται δροσερό στους 10-12 °C.
Γευστικοί συνδυασμοί: Ψάρια με λιπαρή σάρκα, μαλάκια και οστρακοειδή, πουλερικά ή χοιρινό με άσπρες σάλτσες, καπνιστά τυριά.

Museum Collection Ερυθρό
Το Museum Collection Ερυθρό είναι ένας συνδυασμός των πέντε ερυθρών ποικιλιών του Κτήματος, Λημνιό, Μαυρούδι, Μαυροτράγανο, Syrah και Merlot. Έχει λαμπερό βαθύπορφυρό χρώμα και σύνθετο μπουκέτο ώριμων μαύρων φρούτων (αγριοκέρασο, φραγκοστάφυλο) καθώς και νότες καπνού και μπαχαρικών, αποτέλεσμα της μακράς αλληλεπίδρασης του με τη γαλλική δρυ. Στο στόμα εμφανίζεται ζωηρό, ισορροπώντας με επιτυχία με τις καλοδουλεμένες τανίνες και το συμπυκνωμένο άρωμα του χαρίζοντας του μακρά επίγευση.
Σερβίρεται στους 16-18 °C.
Γευστικοί συνδυασμοί: Κυνήγι, αρνί με λαχανικά, φιλέτα κόκκινων κρεατικών, κόκκινα και λευκά κρεατικά στη σχάρα, σκληρά τυριά.