Βραβείο αριστείας για τους μαθητές του Δήμου Θερμαϊκού

4 Φεβ. 2021
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Το Κτήμα Γεροβασιλείου, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, θέλοντας να στηρίξει την τοπική κοινωνία και να επιβραβεύσει τους αριστεύσαντες μαθητές των λυκείων του Δήμου Θερμαϊκού, καθιερώνει ένα βραβείο, ύψους 1.000 ευρώ, για κάθε μαθητή, που συγκεντρώνει την υψηλότερη βαθμολογία του σχολείου του, στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου  αναφέρει: «αυτό το βραβείο είναι μία συμβολική κίνηση, στη μνήμη των γονιών μου, Αργύρη και Μαριάνθης Γεροβασιλείου, που τόσο αγαπούσαν τα Γράμματα, σε μία εποχή που η πρόσβαση στην εκπαίδευση δεν ήταν εύκολη. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που σήμερα οι συνθήκες είναι διαφορετικές, επικροτούμε την προσπάθεια όλων των παιδιών και επιβραβεύουμε την αριστεία». 

Η φετινή βράβευση έλαβε χώρα την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, με αφορμή τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών, παρουσία του Δημάρχου, Γεώργιου Τσαμασλή, της Αντιδημάρχου παιδείας, Σοφίας Ζηφκοπούλου, των Βαγγέλη και Σόνιας Γεροβασιλείου και των πέντε αριστευσάντων μαθητών. 

Δηλώσεις Δημάρχου, Γεωργίου Τσαμασλή 

«Τα Ελληνικά Γράμματα ανθίζουν χάρη σε αυτά τα παιδιά! Με σύμμαχο τον «άγνωστο» βοηθό τους, το Ταλέντο τους… το βροντόφωνο «θέλω» τους, τη δύναμη του ψυχισμού τους, δηλαδή την Τόλμη τους … και μία «αόρατη θεά», ένα άθροισμα συμπτώσεων, την Τύχη τους, κατάφεραν να επιτύχουν τον, έως τώρα, στόχο τους. Εύχομαι, ολόψυχα, τα τρία «Τ» της επιτυχίας τους, σύμφωνα με τον Εθνικό ποιητή μας, τον Οδυσσέα Ελύτη, να τους ακολουθούν σε όλο το διάβα της ζωής τους. 

Σε ό,τι αφορά στη χειρονομία του Δ.Σ. του  Κτήματος Γεροβασιλείου οφείλω να τονίσω πως η ανιδιοτελής αυτή προσφορά του αποδεικνύει την αγάπη για τη νεολαία του τόπου μας, τη γενναιοδωρία και το ενδιαφέρον για τα πρώτα έξοδα των νέων φοιτητών και φοιτητριών, που ξεκινούν τη νέα σελίδα του βιβλίου της ζωής τους σε μία οικονομικά δύσκολη εποχή για όλους μας και, κυρίως, για τους γονείς τους. Τους ευχαριστώ πολύ».